Posted on

Alkohol och golf – går det ihop?

Golf är en av de sporter som anses lite mer exklusiv än många andra. Därför är det kanske inte så konstigt att vilja utöva den på ett lika lyxigt sätt. Det kan handla om att du vill spela i dyra märkeskläder eller att du vill dricka ett gott glas champagne på golfbanan. Kläderna får du naturligtvis välja själv, men vad gäller egentligen för alkohol på banan?

Det råder helt klart delade meningar om huruvida alkohol bör få förtäras i samband med utövandet av en sport. Många menar att det är en mycket dålig kombination som bör förbjudas, medan andra inte har något emot att ta en öl innan spelet eller några birdiewisky på banan. Är du osäker på vad som gäller kan vi rekommendera ett fint alkoholfritt bubbel istället, som alla kan njuta av utan dåligt samvete. Hos Vinoteket hittar du ett stort utbud av alkoholfria bubbel för alla smaker, t.ex. The Bench Chardonnay Sparkling eller Gerharz Feel Free Sparkling.

Vad säger reglerna?

Alla kan naturligtvis ha sina egna åsikter, men vad säger egentligen de faktiska spelreglerna? Om sanningen ska fram är det helt acceptabelt och okej att avnjuta en god öl, ett glas vin eller en birdiewisky när du befinner dig ute på golfbanan tillsammans med vänner (eller ensam för den delen).

Om det är det absolut bästa för din spelomgång kan bara du själv bestämma, men när det kommer till regler behöver du inte oroa dig. Många större golfbanor som har golfklubbar med restaurang har oftast tillstånd att servera alla typer av alkohol.