Posted on

Största golfprofilerna i världen

Golfspelarna må inte ha samma goda rykte över hela världen som fotbollsstjärnorna. Men trots det har flera storspelare inom idrotten tagit sig fram.

Vilka är de största spelarna inom golfen?

Får man bara nämna ett namn kommer Tiger Woods klassas som den främsta golfspelaren genom alla tider. Nordamerikanen har haft en bråkig karriär under de avslutande åren, men har samtidigt skördat enorma framgångar. Enligt CBS Sports och många andra eniga källor är Woods den bäste någonsin att spela på en golfbana. Men det finns god konkurrens.

En av de som många anser kunna vara större är Jack Nicklaus. Amerikanen beskrivs som anledningen till att golfintresset ökade över världen och han har också ett mäktigt rekord. Med smått otroliga 18 majorsegrar är han fortfarande den spelare som har flest, än idag.

Från Sverige är Jesper Parnevik men även Henrik Stenson namn som måste tas upp. Den sistnämnda vann PGA-slutspelet 2013 vilket på allvar satte honom på kartan. Efter det har han fortsatt att skörda framgångar. Parnevik hade även han stora framgångar på golfbanan och hans karriärår 2000 gav honom två titlar på PGA-touren, vilket är svårt att upprepa.