Posted on

Kända golftävlingar i världen

Vare sig man älskar golf eller vill lära sig mer om sporten är det bra att hålla koll på några av de största golftävlingarna i världen.

Störst i USA och Europa

Golfen har en lång historia och spelas över hela världen. Det går dock inte att komma ifrån att det är i Europa och USA som golfen har haft störst intresse. Vilka är då de största golftävlingarna. Bland annat PGA-touren är ett exempel på stora turneringar, med de största spelarna och prissummorna, som går av stapeln varje år.

Men listan är lång. Masters anses bland annat vara den mest åtråvärda tävlingen som en spelare kan lyckas vinna, inte minst på grund av den stora och tuffa konkurrensen. Den äldsta tävlingen, som fortfarande pågår än idag, är US Open. Turneringen spelas på några av världens finaste golfbanor i Nordamerika. Men även om tävlingen heter US Open är det fritt fram för andra nationaliteter att delta. Dock krävs det kval och vissa rankingpoäng för att kunna få delta.

Ett annat exempel på en stor golfturnering är Ryder Cup. Den här tävlingen introducerades 1927 och har sedan dess vuxit till sig rejält. Något som är unikt med Ryder Cup är dess tävlingsformat, då den spelas i lag. Enkelt förklarat delas den upp mellan spelare från USA och Europa och kan anses vara lite av golfens motsvarighet till fotbolls-VM. Vartannat år går Ryder Cup av stapeln, antingen i Europa eller USA. Spelarnas resultat räknas in och slås ihop, vilket sedan leder till att ett vinnande lag kan utses.