Posted on

Framgångsrika svenska golfare

I Sverige utövas många sporter och golf är en av dem. Men även fast det inte är landets mest populära idrott har Sverige ändå fått fram ett antal stora golfspelare.

Golfspelare från Sverige som gjort avtryck

När man nämner svenska idrottsstjärnor kommer troligtvis Zlatan Ibrahimovic, Peter Forsberg, Björn Borg och Ingemar Stenmark vara namn som många tänker på. Men även inom golfen finns det gott om stora namn.

Till exempel är Annika Sörenstam en av de största golfarna som många kommer att nämna. Järfälla-dottern är en av Sveriges och världens främsta golfspelare och idrottare under 2000-talet då hon skördade mängder av framgångar.

På herrsidan har till exempel Jesper Parnevik varit en framgångsfaktor för svensk golf. Jesper inledde sin professionella golfkarriär 1986 men det var framför allt under slutat av 1990-talet och början av 2000-talet som han skördade de största framgångarna. Parnevik lyckades till exempel med att att vinna PGA-touren två gånger under år 2000 och var därför en av de bästa. I sin ”prime” lyckades den svenska golfspelaren som bäst att ranka sig på en sjundeplats totalt i världen. Något som gjort honom internationellt känd, inte minst inom golfvärlden.