Posted on

Stora golftävlingar i Sverige

Golfen i Sverige är inte lika stor som på de brittiska öarna eller i USA. Men trots det finns det gott om svenska golftävlingar.

De största tävlingarna i Sverige

Den största golfturneringen i Sverige är Scandinavian Mixed

– tidigare Scandinavian Master – men den innefattar inte bara svenska spelare. Golfspelare från hela världen får vara med, och det är de, eftersom det ger rankingpoäng. Däremot är den långt ifrån störst i Europa.

För svenska och mindre framgångsrika golfspelare, med vissa undantag, är det dock ett utmärkt sätt att både få tävla och vinna pengar. Turneringen i sig spelas enbart på svensk mark och utgår från ett antal svenska banor.

Något som är ovanligt, men inte unikt, är fokuset på mixed i dess namn. 78 manliga spelare och 78 kvinnliga spelare möter varandra och gör därför upp om samma prispengar. Inom golfen är det något som sker ibland, men ger en annan touch för själva tävlingen.

I moder historia har Scandinavian Mixed, trots att det är en tävling som spelas i Sverige, inte vunnit av särskilt många svenskar. Inte under 2000-talet åtminstone. Senast var 2015 när Alexander Norén lyckades vinna allt.