Posted on

Träna puttning året om

Att träna på ditt golfspel kan vara svårt under vissa årstider, i alla fall beroende på var du bor. Men en del som går att träna på oavsett när på året det är, är puttning. Det går till och med att träna på detta inomhus så länge du har en liten golfmatta. Det finns sådana som är speciellt anpassade för att träna på just puttning.

Eller varför inte omvandla ett av rummet till ett träningsrum för golf? Om du bestämmer dig för att bygga ett helt nytt rum, eller kanske en liten stuga för golf i trädgården, måste du välja ett bra golv först. Du kan välja att lägga ett fiskbensparkett för bra pris och sedan placera golfmattan på detta. Trots att en golfbana kan vara rätt ojämn finns det även flera platta områden. Vill du göra det svårare kan du anpassa golfmattan genom att lägga något under den så det blir mer ojämnt.

Träna puttning

Alla som spelar golf har säkerligen upptäckt att puttning inte alltid är så lätt som det ser ut. Det bästa sättet att bli bättre är självklart att öva.

Förutom en boll, golfklubba och möjligtvis golfmattan kan du även använda dig av en Puttgate. Lägg bollen cirka 1 meter från hålet och ställ sedan Puttgaten 60 centimeter från golfbollen. Det går att justera bredden på Puttgaten, börja med en bredd som motsvarar ungefär 1,5 golfboll. Du kan sedan justera detta när du känner dig mer säker och vill göra det svårare. När du klarar av att träffa bollen från 1 meters avstånd, fortsätt sedan med 2 meter och 3 meter.

För att gå vidare med träningen kan du börja träna på längdkänslan. Det gör du genom att slå tre separata puttar, ett från varje avstånd. Alltså en boll från 1 meter, en från 2 meter och så vidare. Puttgaten ska fortfarande stå 60 centimeter framför golfbollen. Det svåra med denna övning är att du ska försöka få den första bollen att droppa över hålets framkant, den andra ska gå ner i mitten, och den tredje bör slå i bakkanten av hålet.

Skulle du även lyckas med detta kan du utmana dig själv ännu mer genom att minska Puttgatens bredd ännu mer. Upprepa sedan samma övningar som tidigare. Vill du ta det ännu ett steg längre kan du justera gaten så den siktar innanför ena kanten på hålet och slå lite lösare på bollen så den fångas av hålet. Du kan i stort sett placera ut tillbehören hur du vill och sedan öva. När du spelar golf ute på en riktig golfbana kan du nämligen stöta på alla möjliga positioner.