Posted on

Håll dig fräsch när du spelar golf

Många icke insatta har fördomen om att golf är en sport där man knappt behöver anstränga sig fysiskt. Men faktum är att det kan krävas en hel del energi för att utöva sporten och det är sällan man avslutar ett golfpass med att lukta lika fräsch som man gjorde innan. I det här inlägget kommer du därför att få några tips på saker du kan göra för att hålla dig fräsch under hela tävlingen eller träningen.

Bra deodorant

Att ha en bra deodorant som håller armhålorna torra från svett och doftar gott är svårare än vad man kan tro. Dessutom kan deodoranter fungera olika från person till person. Därför kan det vara bra att att prova dig fram och testa olika sorters deodoranter för att på så sätt avgöra vilken som passar dig bäst. Det finns ett flertal olika sorters deodoranter att välja bland. Ett bra exempel på det är YSL deo som både doftar gott och gör sitt jobb. För att få bästa resultatet ska du se till att du tvättat dig under armarna innan du applicerar din deodorant.

Parfym

En annan sak du kan göra för att vara säker på att du doftar gott är att använda en väldoftande parfym. Det finns otroligt många olika sorters parfymer att välja bland och de doftar lite olika. Det kan till exempel vara passande att bära en parfym som doftar lite mer sportigt när du ska spela golf. Men du bestämmer själv vilken doft du vill ha. Spraya din valda parfym på utvalda delar av din kropp, till exempel handlederna, bröstet eller halsen.

Handsprit

Något annat du kan göra för att känna dig mer hygienisk på bara ett par sekunder är att använda handsprit. Handsprit får både dina händer rena och gör dem fria från eventuella bakterier, vilket kan vara särskilt bra om du lånar golfklubbor som andra använt innan. Det finns ett flertal varianter på handsprit – de som är rinnande och de som kommer i gelform. Den sortens handsprit som kommer i gelform kallas för alkogel och kommer ibland i mindre förpackningar, vilket är väldigt smidigt att ha med i väskan och är redo att användas.

Våtservetter

Våtservetter är också ett bra exempel på något som är smidigt att ha med i väskan och kan få dig fräschare på bara några sekunder. Våtservetter går dessutom att använda till flera saker. Du kan till exempel använda en våtservett för att torka bort svett, du kan använda en våtservett för att göra rent dina kläder om du har lyckats spilla något och du kan använda en våtservett för att få rent dina händer. Våtservetter är med andra ord en väldigt bra investering som fyller ett flertal funktioner och är alltid bra att ha nära till hands. Dessutom får du ett helt paket med våtservetter för en billig peng.