Posted on

Vad måste man veta om golf?

När det kommer till golf är det en sport som många kan ha delade åsikter om. Men trots att det finns många tankar om golf är det en idrott som varje år lockar stort intresse och stora pengar.

Så har golfen spelats över världen

Det sägs att golfens historia är lång då den uppfanns så tidigt som på 1200-talet. Det var då nederländare som började utöva sporten, som på den tiden spelades med en läderboll. Golfen såg dock annorlunda ut, och experter inom området har valt att beskriva den som något som påminde om hockey. Tekniken var annorlunda och dessutom hade utrustningen inte gått att känna igen från det spelarna använder idag.

Men sedan tog det fart, även om golfen i Storbritannien stötte på vissa problem. Till exempel att det fanns bevis på att den i vissa former förbjöds att utöva. Under 1600-talet påstods den moderna golfklubban att ta form, vilket var ett steg i rätt riktning för sporten.

Hur spelas golf?

För att kunna följa en sport är det viktigt att veta hur den fungerar. Egentligen är golf i sin renaste form mycket enkel. Det utgår att man från samma punkt ska slå bollen i hålet på så få slag som möjligt. Den som lyckas göra det bäst på 19 hål vinner. Just de 19 hålen är viktigt att hålla reda på, då det är antalet hål som tävlingar oftast spelas med.

Men även om golfens grunder är relativt enkla är det svårt att komma undan det faktum att många inte alltid förstår sig på sporten. Det kan bero på flera anledningar. En av dem är att det är en långsam idrott. Det vill säga att vissa tävlingar, de flesta rent av, kan pågå i flera dagar. Först och främst i sin naturliga form då det tar tid att spela golf då många spelare ska slå ut och spela sina rundor. Samtidigt är golfen oerhört beroende av vädret. Blir det för mycket regn eller blåst, eller rent av sol i vissa fall, kommer det inte vara möjligt att genomföra en tävling under den dagen. Det är några förklaringar till att golfen kan ta lång tid att genomföra. Det går betydligt snabbare när man spelar det privat. Oftast eftersom det är färre spelare och färre hål.

Dessutom finns det vissa speciella regler som inte alls är lika tydliga eller enkla att förstå sig på. De flesta av de reglerna är det som kallas för straffslag. Banorna på golf ser oftast väldigt olika ut. En del har små bäckar och sjöar, andra har skog. Råkar man slå ut bollen utanför banan får man straffslag, eller ”dumpa bollen”, vid närmsta punkt. Det är något som ger ytterligare straff.